maandag 4 december 2017

Homo futurus

In de les geschiedenis hebben we de evolutietheorie besproken en toegelicht met enkele voorbeelden. Onze millenniumpopulatie is niet het eindpunt van de lange evolutie die alle levende wezens tot nu toe doormaakten. Na ons gaat het verhaal verder. Plant- en diersoorten zullen zich verder aanpassen, de mens of Homo sapiens sapiens dus ook.

De leerlingen dachten na over hoe het verder zal evolueren met onze wereld en creëerden hun eigen Homo futurus.  



De neus van deze mens is gereduceerd tot 2 gaatjes. De slangachtige ogen zijn beter aangepast aan het veelvuldige scherm kijken. Onze haren verdwijnen.



Onze herseninhoud neemt toe. Deze slimmere Homo modernus is een krak in technologie. Jammer genoeg worden de mensen steeds luier, zelf stappen doen ze in de toekomst zo weinig mogelijk. Met de langere vingers kunnen we goed dingen repareren.



De leerlingen van de toekomst vliegen naar school en vangen de leerstof samen met andere signalen op via hun kleine antennes. Donkere, winterse avonden vormen geen probleem met ogen die licht kunnen geven. 



Door de dunnere dampkring krijgen we een hittebestendige huid. Door de opwarming van de aarde houden we onze planeet niet droog, dus lijken kieuwen om onder water te ademen wel handig. Deze Homo futurus zendt signalen uit, zo kunnen mensen nog vlotter communiceren. 



Met deze filterende wimpers vormen fijn stof en andere vervuiling niet langer een probleem. De toekomstige mens kweekt omwille van de vervuiling geen groenten meer in eigen tuin en wordt dikker. Omdat mensen vooral praten via hun smartphone, wordt de mond nog kleiner. Het puntige haar is ideaal voor een goede wifi-verbinding. De schedel wordt kleiner, omdat de technologie het steeds vaker van onze hersenen zal overnemen. 





De schetsen van Yaron kunnen misschien nog dienen voor een film over de Homo futurus. We worden groter, dikker, sneller en functioneler. Met ons ene, gigantische oog speuren we naar voedzame insectjes en lekkere slangen (njam njam) we ademen onze vitamines in uit de lucht en camoufleren ons als een kameleon. We krijgen er twee benen bij maar verliezen aan elke hand een vinger. De microfoon in de staart lijkt me wel een troef voor elke toekomstige leraar, of zou het dienen om je favoriete muziek mee af te spelen? Hopelijk komt er versterking in de afdeling voor botbreuken, we krijgen er namelijk meer dan 700 botjes bij. 

Onze jongeren ontbreekt het niet aan fantasie en visie, deze eigenschap zal alvast niet ontbreken bij de toekomstige mensen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten